Over Betuun

Het Noorden en de rest van Nederland kennen grote uitdagingen in het fysieke domein. Woningnood, aardbevingen en veranderende woonbehoeften vragen om vernieuwing en verbetering. Betuun ziet dat er veel potentie aanwezig is voor een nieuwe generatie van projectleiders, consulenten, adviseurs en ontwikkelaars die het verschil kunnen maken. Die potentie heeft alleen mogelijkheden nodig om te groeien. En dat is precies wat we bij Betuun doen: kennis overbrengen zodat anderen groeien binnen het ruimtelijke domein.

Met een sociaal hart kijken naar fysieke vraagstukken

Betuun is er niet alleen om talent in het ruimtelijke domein te laten groeien. We geloven dat het nodig is om met een maatschappelijke blik naar ruimtelijke ontwikkelingen te kijken. Daarom zijn al onze trainingen gericht op maatschappelijk-vastgoed ontwikkeling.

HET BEGIN VAN BETUUN

Betuun is gestart door drie ondernemers met een droom. Alledrie werken ze vanuit hun eigen vakgebied aan projecten in de fysieke leefomgeving, met een maatschappelijk belang. De kennis die zij daarin opdoen is zo waardevol dat zie die graag willen delen met projectleiders die ook graag het verschil willen maken.

Dick Janssen

Ik ben begonnen als constructeur. Daarna ben ik in de aannemerij als projectleider gaan werken en doorgegroeid naar bedrijfsleider. In 2003 heb ik de overstap gemaakt naar het (semi) publieke domein. Als manager/directeur projectontwikkeling bij corporaties en als kwartiermaker/ programmamanager bij diverse gemeenten heb ik ruim 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van visies, projecten en programma’s voor de openbare ruimte. Ik heb plezier in de uitdaging om binnen de context, samen met bewoners, vernieuwing en verbetering in de publieke ruimte te bewerkstelligen. De ruimtelijke kwaliteit en draagvlak bij de omgeving staan daarbij centraal.

Als medeoprichter van de bedrijven Rizoem, Ploegid3, EST en Betuun ben ik innovatief, betrokken en ondernemend.

Rommie Spoelstra

De afgelopen 10 jaar heb ik aan talloze ruimtelijke projecten gewerkt, van de ontwikkeling van een gigantisch ziekenhuis van 150.000 m² in Aalborg Denemarken tot de tijdelijke herontwikkeling van het Suikerterrein in Groningen. Deze opgedane kennis en ervaring zet ik graag in om bedrijven te helpen met een doelgerichte en efficiënte manier van werken. Dit doe ik als interim projectmanager en o.a. als trainer Projectmatig Werken. Ik ben erg leergierig en deel graag mijn opgedane kennis en ervaringen over slimmere manieren van werken.

Mijn hart gaat sneller kloppen van nieuwe ontwikkelingen en kennisdeling.  

Corina Dogger

Na jaren gewerkt te hebben bij gemeenten en in het bedrijfsleven besloot ik in 2019 de stap naar het zelfstandig ondernemerschap te maken. Als zelfstandig communicatieadviseur maakte ik (opnieuw) kennis met het ruimtelijk domein en werk ik mee aan ruimtelijke opgaven met een grote maatschappelijke impact. Communicatie en participatie bepalen in dergelijke opgaven een groot deel van de strategie voor aanpak en de kwaliteit van het resultaat. Zelf ben ik onder andere betrokken bij de versterkingsopgave van sociale huurwoningen, wijkvernieuwing, ontwikkeling van toekomstvisies en verduurzaming van woningen in bewoonde staat.  

Vanuit diverse rollen wordt bijgedragen aan communicatie in het ruimtelijk domein. Kennis daarover is niet alleen relevant voor de communicatieadviseur, maar ook voor bewonersconsulenten en projectleiders. Die kennis bij anderen vergroten en inzichten brengen over de impact van communicatie maakt mij enthousiast.