summer school

In de zomer van 2022 organiseren we drie korte trainingen! Wil je hierbij zijn? Meld je dan snel aan, er is beperkt plek.

#1: participatie in stedelijke ontwikkeling (inschrijving gesloten)

Datum: woensdag 3 augustus

Tijdstip: 12.00 – 13.00 uur

Locatie: online (link volgt bij bevestiging deelname)

Inhoud sessie:

Participatie in stedelijke ontwikkeling wordt steeds belangrijker. Hoe kan dat en welke gevolgen heeft dat? Aan de hand van een concreet praktijkvoorbeeld nemen we je mee om te ervaren hoe je participatie succesvol kunt toepassen in de praktijk.

#2: adaptieve gebiedsontwikkeling (inschrijving gesloten)

Datum: vrijdag 16 september

Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur

Locatie: kantoor Betuun (Suikerlaan, Groningen)

Inhoud sessie:

Van niets iets maken. Het suikerterrein in Groningen is een mooi voorbeeld van adaptieve gebiedsontwikkeling. Tijdens deze sessie nemen we je mee in de tijdelijke herontwikkeling van het Suikerterrein: we laten zien hoe je zo’n gebied adaptief ontwikkelt. Welke uitdagingen en kansen je tegenkomt en hoe kun je zo’n gebied onderdeel van de stad laat zijn.

#3: versterkingsopgave sociale huur (inschrijving gesloten)

Datum: vrijdag 30 september

Tijdstip: 15.00 – 16.30 uur

Locatie: kantoor Betuun (Suikerlaan, Groningen)

Inhoud sessie:

Wat als je woning ‘onveilig’ wordt verklaard? Voor veel inwoners in Groningen is dat de realiteit. We geven een inkijkje in de versterkingsopgave en zoomen in op de sociale huisvesting. Hoe neem je bewoners mee in het proces van sloop en nieuwbouw en hoe blijf je resultaatgericht in een web van belangen, politiek, menselijke maat en organisaties?